Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering - Komt u met een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) naar Nederland, of bent u in afwachting van een verblijfsvergunning? Dan kunt u zich niet verzekeren op de Nederlandse basisverzekering. Met de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering bent u toch goed verzekerd voor ziektekosten.

Bereken uw premie

Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering: verzekering voor uw ziektekosten als u naar Nederland komt!

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering.

Ziektekostenverzekering voor als u:

 • in afwachting bent van een verblijfsvergunning; 
 • als Nederlander in het buitenland tijdelijk naar Nederland terugkeert.
 • Lage premie voor de ziektekostenverzekering per maand.
 • Uw ziektekostenverzekering voldoet aan de eisen van het MVV-visum.
 • U kunt tandartskosten en aansprakelijkheid meeverzekeren.

Voor wie is de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering?

Komt u naar Nederland om hier te wonen of te werken, maar kunt u zich nog niet verzekeren voor ziektekosten op de Nederlandse basisverzekering? Dan biedt de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering uitgebreide dekking voor medische kosten. Uw verzekering voldoet aan de eisen van het MVV-visum.

U kunt de verzekering ook afsluiten als u de Nederlandse nationaliteit heeft en tijdelijk naar Nederland terugkeert.

Heeft u in uw land van herkomst al een ziektekostenverzekering die ook in Nederland geldt? Dan kan het zijn dat u de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering niet nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat medische zorg in Nederland duurder kan zijn dan in uw land van herkomst. U kunt voor hoge kosten komen te staan als u niet of onvoldoende verzekerd bent. Informeer hiernaar bij uw eigen ziektekostenverzekeraar.

Wilt u de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering afsluiten?

Dan kan dat alleen als de aanvrager de Nederlandse nationaliteit en een Nederlands correspondentieadres heeft. De verzekerde mag uiteraard wel een buitenlandse nationaliteit hebben. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw tussenpersoon of bel Verzekeringen (+31 (0)70 353 21 00). Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. U kunt ons ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij helpen u graag.

Wat vergoedt de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering?

De Voorlopig Verblijf Nederland-ziektekostenverzekering biedt uitgebreide dekking voor ziektekosten. De verzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten voor onder andere:

 • de huisarts
 • genees- en verbandmiddelen
 • specialistische zorg
 • ziekenhuisopname
 • tandheelkundige kosten na een ongeval

Voor de ziektekostenverzekering heeft u een eigen risico. Bovendien geldt soms een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

U kunt de volgende aanvullende verzekeringen afsluiten.

 • Tandarts-dekking; vergoedt medisch noodzakelijke tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval. U heeft geen eigen risico.
 • Aansprakelijkheidsverzekering voor schade, die u toebrengt aan personen of zaken in Nederland. U heeft een eigen risico per gebeurtenis voor zaken die u bijvoorbeeld heeft gehuurd of geleased.

Wilt u precies weten wat u vergoed krijgt? Bekijk het dekkingsoverzicht (pdf).

Wat dekt de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering niet?

Niet alle medische kosten vallen onder de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering. U krijgt onder andere geen vergoeding als u kosten maakt voor een zwangerschap of bevalling (inclusief kraamzorg). Dat geldt ook als er sprake is van een miskraam of andere complicaties.

Bekijk voor alle uitsluitingen de polisvoorwaarden ziektekosten/tandartsdekking (pdf) en de polisvoorwaarden aansprakelijkheid (pdf).

Hoe lang is de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering geldig?

U kunt de Voorlopig Verblijf Nederland-Verzekering afsluiten als u op de ingangsdatum van de verzekering 69 jaar of jonger bent. U kiest zelf hoe lang de verzekering loopt, tot maximaal twaalf maanden. Daarna kunt u (zolang u 69 jaar of jonger bent) de verzekering opnieuw afsluiten.

Bent u 70 jaar of ouder? Bekijk dan de Schengen Visitor-verzekering.

Wat is de premie van de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering?

De premie van de Voorlopig Verblijf Nederland-ziektekostenverzekering is afhankelijk van uw leeftijd en er is een minimum premie per verzekerde periode van toepassing. Daarnaast kunt u aanvullend een aansprakelijkheidsverzekering en een Tandarts-dekking afsluiten tegen een aanvullende premie. U kunt eenvoudig online uw premie berekenen.

De Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering afsluiten

U kunt online de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat u vooraf enkele vragen beantwoordt over uw gezondheid en medische situatie. Wij beoordelen op basis daarvan of we u verzekeren. Het kan zijn dat we u tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

Kunt u de verzekering bij ons afsluiten? Dan ontvangt u de polis binnen tien werkdagen nadat de premie op onze bankrekening is bijgeschreven. Soms hebben we meer informatie van u nodig. In dat geval krijgt u daarover van ons binnen tien werkdagen bericht.