Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) voor tattoo- en piercingshops

Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal tattooshops in Nederland de afgelopen 7 jaar meer dan verdubbeld is. Waren er in 2013 nog 958 shops, in 2020 zijn dat er al 2041(Bron: KVK Handelsregister). Voor tattoo- en piercingshops bieden wij een speciale aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).

Offerte aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) voor tattoo- en piercingshops aanvragen

Voor wie is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) voor tattoo- en piercingshops?

Wij merken dat het verzekeren van een tattoo- en piercingshop in de reguliere verzekeringsmarkt soms moeilijk kan zijn. Wij bieden graag oplossingen in de gevallen waar verzekeraars deze niet altijd kunnen bieden. Uiteraard worden een aantal voorwaarden gesteld voor acceptatie. Zo moet u in ieder geval voldoen aan alle wettelijke eisen die gelden voor de uitoefening van dit beroep. Als aan de eisen is voldaan, kan de verzekeraar een maatwerkoplossing bieden zodat uw tattoo- en piercingshops goed verzekerd bent.

Nederlandse Brancheorganisatie Tattoo Kunst (NBTK)

Sinds kort is ook de Nederlandse Brancheorganisatie Tattoo Kunst (NBTK) opgericht voor ondernemers in de Tattoo-, Piercing- en Permanente Make-up branche. De NBTK zoekt samenwerking met de overheid en geeft voorlichting over alle mogelijke zaken die bij het uitoefenen van dit beroep naar voren komen. Een bedrijfstak die flink in beweging is. Ook in deze branche is het van belang om een goede aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) te hebben. Hiermee waarborgt u uw financiële positie wanneer u aansprakelijk wordt gesteld voor schade.

Wat is er gedekt?

Als aan de juiste eisen is voldaan, biedt de verzekeringsmaatschappij een volledige aansprakelijkheidsverzekering (AVB). Zowel schade aan zaken als schade aan personen is dan verzekerd. Uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen. Zo is er bijvoorbeeld geen dekking voor schade die het gevolg is van een verkeerd uitgevoerde tatoeage zoals een verkeerde afbeelding, tekst of kleur. Deze uitzonderingen worden duidelijk in de voorwaarden en clausules vermeld. De aansprakelijkheidsverzekering verzekering biedt dekking tegen schade tot € 1.250.000,00 per aanspraak en twee keer dit bedrag in een verzekeringsjaar.

Wat is de premie?

Omdat iedere aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) maatwerk is, vermelden wij geen premies. De premie zal onder andere afhankelijk zijn van de omzet en omvang van uw bedrijf. 

Wilt u weten wat een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) voor tattoo- en piercingshops kost? Vraag dan een vrijblijvende maatwerkofferte aan.