Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Buitenland

Voor een ondernemer gelden er aparte regels als u voor kortere of langere tijd naar het buitenland vertrekt. Om te voorkomen dat de ondernemer voor verrassingen komt te staan als u arbeidsongeschikt wordt, zetten wij de belangrijkste regels van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Buitenland voor u op een rij:

Voorwaarden arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Buitenland

  • Om een AOV te kunnen afsluiten moet een ondernemer in Nederland wonen en werken en in Nederland belastingplichtig zijn.
  • Ondernemers die in een grensgebied van Nederland wonen, kunnen zich gewoon verzekeren. Voorwaarde is dat de ondernemer in Nederland belastingplichtig is en de beoordeling van eventuele arbeidsongeschiktheid in Nederland plaatsvindt.
  • Een ondernemer die al een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft en besluit om in het buitenland te gaan werken, kan vaak nog maximaal 6 maanden verzekerd zijn. Blijft u langer in het buitenland, dan beëindigen verzekeraars de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Een ondernemer is verplicht om aan de verzekeringsmaatschappij door te geven als u naar het buitenland vertrekt.
  • Gaat een ondernemer korter dan 6 maanden aaneengesloten naar het buitenland, dan hoeft het niet gemeld te worden. Reist een ondernemer frequent maar kortdurend naar het buitenland (bijvoorbeeld iedere week naar Londen), dan moet dat bij de verzekeraars gemeld worden.
  • Een ondernemer die door een Nederlandse opdrachtgever wordt uitgezonden naar het buitenland voor langer dan 6 maanden kan zich tijdelijk verzekeren op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Buitenland. Deze arbeidsongeschiktheidsverzekering geldt voor een verblijf van maximaal 5 jaar. De verzekerde ondernemer mag niet zelf de opdrachtgever zijn.

Waarom gelden er aparte regels in het buitenland?

De beoordeling van arbeidsongeschiktheid is lastiger doordat de verzekerde naar Nederland moet (kunnen) reizen. Daarnaast kunnen de re-integratiemogelijkheden worden bemoeilijkt, omdat de werkomstandigheden en gezondheidszorg in andere landen af kunnen wijken van de Nederlandse normen.

Zo ziet een buitenlandpolis eruit

Voor een buitenlandspolis kunnen afwijkende premie bepalende voorwaarden gelden, zoals bijvoorbeeld een hogere premie, een lagere eindleeftijd of afwijkende eigen risicotermijnen. Neem altijd contact met ons op voor persoonlijk advies.

Meer weten over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Buitenland?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Buitenland? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.