WIA-Aanvullingsverzekering

Als uw medewerker na twee jaar ziekte nog deels (of volledig, maar niet blijvend) arbeidsongeschikt is, ontvangt hij van UWV een WGA-uitkering. Met de WIA-aanvullingsverzekering regelt u dat uw medewerker een aanvulling ontvangt op zijn inkomsten. De verzekeraar vult de inkomsten dan aan tot ten minste 70% van het laatstverdiende loon.

Offerte WIA-aanvullingsverzekering aanvragen

Een WIA-aanvulling tot minimaal 70% en maximaal 90%!

Met de WIA-aanvullingsverzekering krijgt uw medewerker een aanvulling op de inkomsten die uw medewerker ontvangt (wettelijke uitkering en het eventuele loon). De verzekeraar vult die inkomsten dan aan tot ten minste 70% van zijn laatstverdiende loon.

De WIA-aanvullingsverzekering is de totaaloplossing op het gebied van werknemersverzekeringen. Met deze verzekering ontvangt uw medewerker een aanvulling van minimaal 70% en maximaal 90% van het laatstverdiende loon. Schommelingen in de uitkering maken niet uit; uw medewerker krijgt in totaal altijd ten minste 70% van zijn laatstverdiende loon. Het maximaal te verzekeren loon is gemaximeer.

Extra te verzekeren: aanvulling bij 15% tot 35% arbeidsongeschiktheid

Is een medewerker 15% tot 35% arbeidsongeschikt? Dan kunt u ervoor kiezen voor deze medewerker een inkomensaanvulling van 25% van zijn verzekerd loon te verzekeren. U kunt zelf kiezen hoe lang de aanvulling wordt gegeven: minimaal 1 en maximaal 7,5 jaar zoals bij de WIA-Bodemverzekering.

Hoe werkt de WIA-Aanvullingsverzekering?

  • Is uw medewerker 35-80% arbeidsongeschikt of meer dan 80% maar niet duurzaam? Dan kan de werknemer naast de WIA-uitkering nog werken. Hoe meer een medewerker dat doet, hoe meer de restverdiencapaciteit wordt benut en hoe hoger het bedrag tot waar de verzekeraar het aanvult. Tot maximaal 90%.
  • Is uw werknemer 80-100% duurzaam arbeidsongeschikt? Dan ontvangt een medewerker een aanvulling tot 90% van het laatstverdiende loon.
  • Is uw werknemer 15-35% arbeidsongeschikt? Dan kunt u een aanvulling meeverzekeren van 15 tot 35% van het laatstverdiende loon.

Wat betekent ‘restverdiencapaciteit’?

De restverdiencapaciteit is het inkomen dat een arbeidsongeschikte medewerker volgens UWV nog kan verdienen. UWV bepaalt dit inkomen door te kijken naar het werk dat de medewerker nog kan doen en het inkomen dat daarbij hoort. Hoe meer de restverdiencapaciteit wordt benut, hoe hoger het bedrag tot waar de verzekeraar zal aanvullen. Tot maximaal 90%.

Is de medewerker gedeeltelijk arbeidsongeschikt en maakt hij gebruikt van zijn restverdiencapaciteit? Dan wordt de aanvulling hoger als hij zijn restverdiencapaciteit beter benut. Zie de tabel hieronder.

Benutten restverdiencapaciteit
Inkomensaanvulling tot

0%

70%

1-25%

75%

25-50%

80%

50-75%

85%

75-100%

90%

Wachttijd

De WIA-aanvullingsverzekering gaat in twee jaar na de eerste melding van verzuim

Index

De uitkering wordt geïndexeerd volgens de WIA-index.

Maximaal verzekerd loon

Het maximale te verzekeren loon bedraagt € 100.000 per medewerker.

De werkgever kan ervoor kiezen dit te verlagen. U heeft keuze uit:

  1. maximum WIA-loon
  2. maximum salaris

Hulp bij re-integratie

U en uw medewerker kunnen rekenen op de expertise van ons en de verzekeraar bij re-integratie en bij het optimaal benutten van de restverdiencapaciteit.

Meer weten over de WIA-aanvullingsverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vergelijking of een vrijblijvende offerte voor WIA-aanvullingsverzekering? Neem dan contact met ons op en bel Honig en Honig 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.

U kunt online uw offerte voor de WIA-aanvullingsverzekering bij Honig en Honig aanvragen.