Vakantiesluiting Honig en Honig

Honig en Honig is wegens vakantie gesloten vanaf vrijdag 9 augustus 2024 tot maandag 2 september 2024.
Wij zijn voor noodgevallen indirect bereikbaar via 072-5642669 of via info@honigenhonig.nl.
Wij wensen u een prettige vakantie!

Vakantie

Vakantie

Op Vakantie? Kijk op www.honigenhonig.nl voor diverse tips voor een prettige vakantie.

Gaat u dit jaar met de auto naar Frankrijk op vakantie? Dan bent u verplicht om twee alcoholtesters in uw auto te hebben.

Naar welk land ter wereld u ook op reis gaat, het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft er informatie over. Op de speciale landenpagina’s van het ministerie, die alfabetisch zijn gerangschikt, vindt u er alles over.

Wij hebben een praktische checklist opgesteld met daarin alle belangrijke adviezen om uw huis veilig achter te laten als u op vakantie gaat.

Checklist voor uw vakantie - Zorgeloos op vakantie. Met deze checklist gaat u goed voorbereid op weg!

Steeds meer Nederlanders ontdekken de schitterende onderwaterwerelden die op vele, met name tropische, bestemmingen zijn te bewonderen. Snorkelen is natuurlijk een leuke eerste kennismaking, maar wie wordt gegrepen door de onderwaterpracht, wil al snel gaan duiken. 

Uw camper of caravan biedt u de vrijheid om te gaan en te staan waar u wilt. U heeft immers uw eigen, mobiele huis bij u. Gaat u straks op reis naar het buitenland? Vergeet dan uw groene kaart niet!

Natuurlijk wilt u heerlijk genieten van het zonnetje om zo een gezond kleurtje te krijgen. Maar pas op: omdat de ozonlaag dunner is geworden, bevat vooral fel zonlicht tegenwoordig veel meer UV-straling dan vroeger.

Het vaarseizoen is weer aangebroken. Kiest ook u binnenkort het ruime sop voor een gezellig dagje varen of misschien wel voor een tocht van enkele weken? Zorg er dan voor dat u goed voorbereid aan boord gaat en onderweg ook precies weet waarop u moet letten!Heeft u flitspaalsignalering in uw auto, bijvoorbeeld als extra functie van uw navigatiesysteem en gaat u met de auto naar het buitenland? Dan riskeert u een hoge boete!

Bent u van plan uw eigen merk sigaretten of shag mee te nemen naar uw vakantiebestemming? Of wilt u juist een voorraadje van die lekkere likeur of uitstekende sigaren mee terug naar huis nemen? Houd er dan rekening mee dat er maxima zijn aan de hoeveelheid die u vrij mag invoeren. Wij geven u een overzicht.

Nederlanders die van de zomer met een boot naar Italië op vakantie gaan moeten een nieuw 'Italië-certificaat' bij hun verzekeraar opvragen. De Italiaanse overheid kan boetes van ruim € 3.000 opleggen als bootbezitters onvoldoende verzekerd zijn of niet het juiste certificaat bij zich hebben.

We nemen steeds meer elektronica mee als we op vakantie gaan. Digitale fotocamera's en camcorders, navigatie-apparatuur, smart phones en laptops behoren steeds vaker tot de standaard reisuitrusting. Maar wist u dat de meeste reisverzekeringen deze dure apparaten bij diefstal, verlies of beschadiging maar voor een -klein- deel vergoeden?


Hoe vervelend ook, het kan gebeuren dat u medische kosten moet maken tijdens uw vakantie. Bijvoorbeeld omdat iemand van uw reisgezelschap opeens last krijgt van kiespijn of door een -klein- ongelukje. Maar als u die kosten wilt verhalen, moet u dan uw reisverzekeraar benaderen of uw zorgverzekeraar?

Als u straks met de auto op reis gaat, vergeet dan niet om de vooruit op sterretjes te controleren. Niet alleen vanwege uw eigen veiligheid, maar vooral om ervoor te zorgen dat u tijdens uw vakantie niet onverhoopt een garage moet opzoeken om uw ruit te laten vervangen! 

Als u straks met de auto op reis gaat, vergeet dan niet om de vooruit op sterretjes te controleren. Niet alleen vanwege uw eigen veiligheid, maar vooral om ervoor te zorgen dat u tijdens uw vakantie niet onverhoopt een garage moet opzoeken om uw ruit te laten vervangen! 

Bent u benieuwd wat voor weer het is op uw vakantiebestemming? Of bent u een thuisblijver die graag alles in de gaten houdt? Er zijn diverse websites waar u het actuele weer én de voorspellingen van vrijwel alle belangrijke steden ter wereld kunt vinden!

Gaat u met het vliegtuig op vakantie? Of bent u degene die iemand naar het vliegveld brengt of er ophaalt? Dan is het handig om te weten of de vlucht op tijd is of dat er vertraging is opgetreden.

Vertrekt u met het vliegtuig naar uw vakantiebestemming? Dan is het handig om te weten wat de regels zijn die gelden voor uw bagage. Wij hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet.